Versnellingsbakrevisie

Wij hebben ons gespecialiseerd in de reparatie en het reviseren van versnellingsbakken, zowel handmatige versnellingsbakken als automaatbakken. Zo hebben wij diverse vaak voorkomende problemen opgelost met versnellingsbakken van Mercedes, BMW en Volvo. Deze versnellingsbakken hadden problemen met het schakelen en met de toerenteller. Vaak bleken olie en vervuiling de boosdoener geweest te zijn. Onze technici hebben deze problemen weten op te lossen door de versnellingsbak te reinigen en door te spoelen. Hiermee was het probleem opgelost en zo hebben wij diverse klanten een dure revisie bespaard.

Automatische versnellingsbak spoelen

In de loop van tijd zal de olie in uw versnellingsbak aan vernieuwing toe zijn. Bij Autobedrijf Wierenga BV in Leek kunt u uw automatische versnellingsbak laten flushen met olie om zo de oude olie en vervuiling weg te halen. Hierna loopt de versnellingsbak weer soepel en gaat het schakelen weer beter. U kunt bij ons ook uw automatische versnellingsbak intensief laten reinigen volgens de Tim Eckardt methode. Deze methode werkt beter dan de Amerikaanse powerflush methode, die niet geschikt is voor de fijngevoelige Europese versnellingsbakken. Wij raden u aan uw olie tijdig te verversen. Als uw versnellingsbak eenmaal beschadigd is, is een dure revisie niet meer te voorkomen. Neem daarom telefonisch of via de mail contact met ons op. Wij verschaffen u graag meer informatie.

Handgeschakelde versnellingsbak revisie

Hoewel fabrikanten van zogenaamde longlife olie claimen dat olie verversen niet meer nodig is, kunnen de oliekanalen toch verstopt raken met olieresten. Daarnaast zal in de loop van tijd de tandwielen versleten zijn door langdurig schakelen. Mocht u versnellingsbak eenmaal beschadigd zijn, kunnen wij ook de revisie voor u uitvoeren. Wij kunnen dit voor zowel de handmatige versnellingsbak als voor de automaatbak. Wij vervangen dan de versleten onderdelen en uw versnellingsbak werkt weer als nieuw.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen